dimarts, 8 de gener del 2013

Miniprojecte final.

Imatge de la wikipèdia amb llicència creative commons.


Tingues en compte que fem la instal·lació com si a l'habitatge hi arribés corrent continu d'una bateria, però en realitat als habitatges hi arriba un corrent trifàsic. És a dir tres fases i un neutre. Si fos trifàsic, a cada cambra, els endolls, bombetes, etc. agafarien la diferència de potencial de 230V alterna entre una de les fases i el neutre.

Farem un petit projecte final de crèdit.

1.-Dibuixa el plànol d'un habitatge amb dues habitacions, menjador, cuina, bany. Escala 1:50. Fes primer un esbós i després passa-ho a net en un o dos fulls DIN-A 4, o en un full DIN-A 3.

2.- A l'entrada de l'habitatge, dibuixa el lloc on col·locaràs una pila de 1,5 volts, que simbolitzarà l'energia que arriba a l'habitatge.

3.- Dibuixa després, primer en llapis per si t'equivoques, el plànol de la instal·lació elèctrica. És a dir, per on passaran els cables, a on posaràs els interruptors, les regletes de connexió, les caixes de connexions, les bombetes, etc. Com que és el primer disseny que fas, no cal que segueixis fil per randa els símbols normalitzats, només cal que agafis el concepte del disseny. Pots fer servir de model l'habitació del traster de la casa de Sigmund Freud del dibuix de dalt, que el professor t'explicarà a classe.

El dia que ve ho corregirem i començarem el muntatge real del sistema elèctric de l'habitatge que tu hauràs dissenyat. Apunta el material que hauràs de dur per fer el projecte. Cartolina, cartró (reste de caixa de cartró on enganxaràs el plànol), pila de 1,5 V. I estris de dibuix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ranktrackr.net